Jeśli nie należysz jeszcze do społeczności doURODY.pl
koniecznie zobacz jakie korzyści płyną z
rejestracji i załóż sobie konto!


Ostatnio do grona znajomych dołączyli:

Grupa: Delektuj się awokado z Bielendą! Temat: Konkurs Dourody.pl
“Avocadowy przysmak lodowy:)
Składniki;
Na avocadowy mus:)
- 1 avocado
- 3/4 szklanki cukru
Na syrop z octu balsamicznego:)
- pół szklanki syropu klonowego
- 1/3 szklanki octu balsamicznego
oraz bita śmietana w sprayu, 1 litr lodów czekoladowych po kubeczku owoców malin, i czarnej porzeczki.
Wykonanie:
Avocado, przekrawamy na pół, wyjmując z niego pestkę. Następnie wyjmujemy z niego miąższ i kroimy go w drobną kosteczkę. W rondlu łączymy avocado z cukrem, doprowadzamy na średnim ogniu do wrzenia, nie zapominając o mieszaniu. Całość dusimy jeszcze przez 10 min. na małym ogniu. Następnie zawartość przekładamy do malaksera i doprowadzamy do konsystencji sosu. Przecedzamy przez sito, i odkładamy do lodówki na godzinkę.
Syrop balsamiczny robimy w rondlu, zagotowując go z syropem klonowym. Gotujemy je przez ok. 5- 6 min. Następnie zdejmujemy z ognia, studzimy, i nakrywamy.
Do kielichów deserowych wrzucamy opłukane maliny i czarne porzeczki, polewamy je syropem, pokrywamy porcją lodów, tworząc warstwy. Dekorujemy bitą śmietaną, i polewamy musem avocadowym. Możemy również zetrzeć gorzką czekoladę i posypać nimi po wierzchu pucharki:)
Życzę Smacznego:):):)
”
“Avocadowy przysmak lodowy:)
Składniki;
Na avocadowy mus:)
- 1 avocado
- 3/4 szklanki cukru
Na syrop z octu balsamicznego:)
- pół szklanki syropu klonowego
- 1/3 szklanki octu balsamicznego
oraz bita śmietana w sprayu, 1 litr lodów czekoladowych po kubeczku owoców malin, i czarnej porzeczki.
Wykonanie:
Avocado, przekrawamy na pół, wyjmując z niego pestkę. Następnie wyjmujemy z niego miąższ i kroimy go w drobną kosteczkę. W rondlu łączymy avocado z cukrem, doprowadzamy na średnim ogniu do wrzenia, nie zapominając o mieszaniu. Całość dusimy jeszcze przez 10 min. na małym ogniu. Następnie zawartość przekładamy do malaksera i doprowadzamy do konsystencji sosu. Przecedzamy przez sito, i odkładamy do lodówki na godzinkę.
Syrop balsamiczny robimy w rondlu, zagotowując go z syropem klonowym. Gotujemy je przez ok. 5- 6 min. Następnie zdejmujemy z ognia, studzimy, i nakrywamy.
Do kielichów deserowych wrzucamy opłukane maliny i czarne porzeczki, polewamy je syropem, pokrywamy porcją lodów, tworząc warstwy. Dekorujemy bitą śmietaną, i polewamy musem avocadowym. Możemy również zetrzeć gorzką czekoladę i posypać nimi po wierzchu pucharki:)
Życzę Smacznego:):):)
”
Grupa: DoUrody.pl nagradza aktywnych! Temat: Nagroda za lipiec 2011
“TANIKO gratuluję Ci serdecznie:)”
“TANIKO gratuluję Ci serdecznie:)”


“Polecam serdecznie to studio. Byłam w nim z koleżanką. Spotkałam się tam z miłą atmosferą i profesjonalnym podejściem do klienta.”
oceniana placówka: Amaya
ocena:
6


Dowiedz się, w jaki sposób inne użytkowniczki radzą sobie z pielęgnacją ciała. Na jaki zabieg warto się zdecydować i gdzie najlepiej go wykonać?
Zostań częścią społeczności Do Urody.pl!