Jeśli nie należysz jeszcze do społeczności doURODY.pl
koniecznie zobacz jakie korzyści płyną z
rejestracji i załóż sobie konto!


Grupa: Tropikalne szaleństwo z Farmoną! Temat: Weź udział w konkursie "Tropikalne szaleństwo z Farmoną!"
“Noodle z kurczakiem i liczi
400 g piersi kurczaka
1 cebula
1 chili
ok. 8 owoców liczi
1 łyżka syropu cukrowego lub miodu
1 łyżeczka pieprzu cayenne
1 łyżeczka papryki ostrej
1/2 łyżeczka soli
1 łyżka sosu sojowego ciemnego
1 kalafior
olej do smażenia
makaron noodle lub inny pszenny nitki grubsze
Krok 1.
Kalafiora kroję na różyczki i wrzucam go do gorącej wody na ok. 5-10 minut.
Liczi wyjmuję z łupinek i dzielę na mniejsze części wykrawając pestkę.
Krok 2.
Cebulę kroję w kostkę a chili w paseczki.
Krok 3.
Na oleju podsmażam cebulę i chili, a jak już będą szkliste to wrzucam kurczaka, doprawiam przyprawami i
dodaję syrop cukrowy lub miód. Mieszam.
Krok 4.
Gdy kurczak jest już jasny to dodaję liczi i kalafiora, mieszam, dodaję ugotowany makaron i polewam sosem sojowym. Nakładam na talerz, smacznego.
Owoce liczi są wykorzystywane w kuchni. Po usunięciu skórki i pestki z owoców robi z nich kompoty i syrop. Można je też zamrażać. Ususzone w całości są nazywane orzeszkami liczi. Najlepiej jednak smakuje na surowo. Można go dodawać do sałatek owocowych, podawać z likierem, śmietaną lub lodami. W Chinach suszone na podobieństwo rodzynek. ”
“Noodle z kurczakiem i liczi
400 g piersi kurczaka
1 cebula
1 chili
ok. 8 owoców liczi
1 łyżka syropu cukrowego lub miodu
1 łyżeczka pieprzu cayenne
1 łyżeczka papryki ostrej
1/2 łyżeczka soli
1 łyżka sosu sojowego ciemnego
1 kalafior
olej do smażenia
makaron noodle lub inny pszenny nitki grubsze
Krok 1.
Kalafiora kroję na różyczki i wrzucam go do gorącej wody na ok. 5-10 minut.
Liczi wyjmuję z łupinek i dzielę na mniejsze części wykrawając pestkę.
Krok 2.
Cebulę kroję w kostkę a chili w paseczki.
Krok 3.
Na oleju podsmażam cebulę i chili, a jak już będą szkliste to wrzucam kurczaka, doprawiam przyprawami i
dodaję syrop cukrowy lub miód. Mieszam.
Krok 4.
Gdy kurczak jest już jasny to dodaję liczi i kalafiora, mieszam, dodaję ugotowany makaron i polewam sosem sojowym. Nakładam na talerz, smacznego.
Owoce liczi są wykorzystywane w kuchni. Po usunięciu skórki i pestki z owoców robi z nich kompoty i syrop. Można je też zamrażać. Ususzone w całości są nazywane orzeszkami liczi. Najlepiej jednak smakuje na surowo. Można go dodawać do sałatek owocowych, podawać z likierem, śmietaną lub lodami. W Chinach suszone na podobieństwo rodzynek. ”
Grupa: Zapachowy zawrót głowy z Abacosun! Temat: Weź udział w konkursie "Zapachowy zawrót głowy z Abacosun!"
“Zapach maciejki to zapach,który kojarzy mi się z bliską mi osoba,której już nie ma. Mowa tu o mojej babci Helence. pamiętam jak zawsze powtarzała: "Kiedy będziesz dorosła pamiętaj,aby zawsze w twoim ogrodzie pojawil się zapach maciejki,wtedy na zawsze będziesz żyla w milości i szczęściu" pamiętam te słowa aż do dziś,dlatego ten zapach jest tak bliski mojemu sercu.”
“Zapach maciejki to zapach,który kojarzy mi się z bliską mi osoba,której już nie ma. Mowa tu o mojej babci Helence. pamiętam jak zawsze powtarzała: "Kiedy będziesz dorosła pamiętaj,aby zawsze w twoim ogrodzie pojawil się zapach maciejki,wtedy na zawsze będziesz żyla w milości i szczęściu" pamiętam te słowa aż do dziś,dlatego ten zapach jest tak bliski mojemu sercu.”

Dowiedz się, w jaki sposób inne użytkowniczki radzą sobie z pielęgnacją ciała. Na jaki zabieg warto się zdecydować i gdzie najlepiej go wykonać?
Zostań częścią społeczności Do Urody.pl!